Beširi (LDP): Uvid u trošenje budžeta grada mora biti dostupan svima

Kandidat Liberalno-demokratske partije (LDP) za odbornika Skupštine Beograda Naim Leo Beširi rekao je danas da budžet grada mora da bude vidljiv i da svima budu dostupni prioriteti budžeta, uvid u to kako se troši novac i efekat potrošnje.

LDP

"Imam izveštaj o potrošnji budžeta Londona koji je napravljen tako da svako može videti za šta je novac potrošen, koji su bili prioriteti, kako su ti prioriteti odredjeni i kakav je efekat. Beograd nam s druge strane daje stotine dokumenata, brojki i tabela sa namerom da sakrije činjenicu da je samo jedna jelka plaćena 83.000 evra, što je 200 prosečnih plata u Beogradu", naveo je Beširi.

On je rekao da se četvrtina gradskog budžeta koji ove godine iznosi 100 milijardi dinara, troši na gradski prevoz, a da se godinama unazad ne vidi značajan napredak u kvalitetu prevoza.

"Autobusi kasne, prenatrpani su, neki od njih se raspadaju, noćni prevozi su retki, a ceo sistem je vrlo nepouzdan i često kasnimo tamo gde smo se uputili", rekao je Beširi, a navodi se u saopštenju LDP.

On je rekao da je u prethodne tri godine iz gradskog budžeta potrošeno četiri miliona evra na novogodišnje ukrase i to angažovanjem "uglavnom jedne privatne firme" i da gradjani milione dinara plaćaju za struju od 7. novembra, od kada je uključena rasveta, do danas.

Izvor: Beta