GG Šta radite bre predala spisak divljih taksista Komunalnoj policiji

Aktivisti Grupe građana "Šta radite bre – Marko Bastać" odneli su danas popis beogradskih nelegalnih taksi vozila u upravu Komunalne policije, koja bi trebalo da se bavi rešenjem tog problema. 

Šta radite bre

Ta registarska baza, kako navode u saopštenju, napravljena je u višednevnoj akciji koju su na beogradskim ulicama sproveli aktivisti te liste za beogradske izbore.

"Četiri nedelje smo po Beogradu danju i noću jurili divlje taksiste. Oni su nas krali kao što kradu građane i turiste kada dođu u Beograd. Napadali su nas kao što napadaju i svoje kolege kojima zabranjuju da stoje na najprometnijim stajalištima", navodi se u saopštenju.

Kako ističu, za sve to vreme nikada nisu naišli na komunalnu policiju, osim u okolini nekih stajališta.

"Čak se ni nakon što smo u medijima izlazili sa dokazima nisu oglašavali. Zato smo mi danas sekretaru za poslove komunalne policije Nikoli Ristiću doneli naš registarski popis divljih taksista. Sada imaju i njihove tablice i mesta gde uobičajeno stoje", rekao je nosilac liste "Šta radite bre" na beogradskim izborima Marko Bastać.

On je ocenio da bi problem divljih taksista već bio rešen da komunalna policija radi svoj posao.

"Svima je jasno da oni to ne žele da urade. Baš kao što je potpuno jasno da komunalna policija ne služi da bi se bavila komunalnim poslovima već je klasična parapolicijska pesnica svake vlasti. Zato treba da ukinemo komunalnu policiju. To će biti prvi vesnik novog vremena u kome je interes građana svetinja za sve koji se bave upravom", istakao je Bastać.

Bastaća je danas lično primio načelnik Komunalne policije Nikola Ristić i to je, kako ističu, prvi funkcioner koji je "otvorio svoja vrata aktivistima 'Šta radite bre' i saslušao ih".

Švedska Socijaldemokratska partija uputila pismo podrške Grupi građana Šta radite bre

Švedska Socijaldemokratska partija uputila je pismo podrške Grupi građana "Šta radite bre – Marko Bastać" za predstojeće izbore 4. marta, uz želju da pobede i reše mnoge probleme u Beogradu.

Izborni štab "Šta radite bre" preneo je da je pismo podrške potpisao predsednik Glavnog odbora Socialdemokrata Helsingborg Vehid Stovrag.

"U svoje ime i u ime moje partije želim da vas pozdravim i da vam poželim mnogo uspeha na gradskim izborima u Beogradu 4. marta. Grupa građana 'Šta radite bre - Marko Bastać' ima našu podršku i nadamo se vašoj pobedi koja će biti prva u nizu, i da će vaša energija i predanost rešiti mnoge probleme u Beogradu", poručio je Stovrag.

Izvor: Beta