Javne ličnosti pozvale da se glasa za listu oko DS

Koaliciju okupljenu oko Demokratske stranke (DS) – "Da oslobodimo Beograd", podržale su brojne javne ličnosti i javno pozvale građane da glasaju za tu koaliciju iza koje, kako je u saopštenju DS navedeno, stoji jasna politika i plan za budućnost Beograda.

Goran Šušljik

Glumac Goran Šušljik poručio je da glasa za DS jer zna da je to "jedina istinska demokratska opcija u Srbiji", i pozvao građane da učine isto.

Vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Tanasije Marinković rekao je da nisu sve političke stranke iste, već da postoje one iza čijih reči stoje dela, a takva je Demokratska stranka.

Aleksandar Mandić
Foto: Promo / Aleksandar Mandić

Reditelj Aleksandar Mandić istakao je da građani ne smeju da "nasednu na laž da je svejedno za koga glasati, te da svojim glasom ne mogu ništa da promene" i podvukao da je DS jedina partija koja može nešto da uradi u opštem haosu koji vlada.

Sociološkinja Vesna Pešić pozvala je građane da 4. marta svojim glasom promene život Beograda "oslobode" Beograd, a potom i Srbiju.

Vesna Pešić
Foto: Promo / Vesna Pešić

"Živimo u destrukciji, Srbija nam je propala, a ja mogu da kažem – glasam za DS zato što je najvažnije da se vratimo normalnosti, da živimo normalno", rekla je Vesna Pešića.

Podršku koaliciji "Da oslobodimo Beograd" uputio je i bivši sudija Ustavnog suda Zoran Ivošević, koji je naveo da, za razliku od Srpske napredne stranke koja se politikom bavi samo zarad svojih članova, DS se politikom bavi u korist svih građana.

Glumac Branislav Lečić istakao je da je DS "semenište, kolevka demokratije".