Odbijena žalba Radulovića zbog liste koja sadrži ime Dosta je bilo

Upravni sud odbio je žalbu predsednika pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića protiv rešenja Gradske izborne komisije (GIK). Tim rešenjem GIK-a je odbijen prigovor o proglašenju izborne liste "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad", za koju ovaj pokret tvrdi da je lažna.

Saša Radulović

"U postupku prethodnog ispitivanja žalbe, Upravni sud je našao da je žalba izjavljena od neovlašćenog lica“, navodi se u saopštenju suda.

Kako se navodi, Zakonom o lokalnim izborima propisano je da svaki birač, kandidat za odbornika i predlagač kandidata ima pravo na zaštitu izbornog prava, po postupku utvrđenom ovim zakonom.

„Imajući u vidu da je žalbu izjavio Saša Radulović, predsednik poslaničke grupe Dosta je bilo u Narodnoj skupštini Republike Srbije, po oceni suda, žalilac nema legitimaciju za njeno podnošenje“, dodaje se u saopštenju.

— Saša Radulović (@SasaRadulovich) February 22, 2018

 

Upravni sud naglašava da predsednik poslaničke grupe u Narodnoj skupštini ne spada u krug lica koja imaju pravo na zaštitu izbornog prava, sud je žalbu odbacio. Odluku Upravnog suda možete pogledati ovde.

Podsetimo, DJB je podneo prigovor jer je prema njihovom mišljenju GIK proglasio listu čiji je cilj da birače "dovede u zabludu i da prilikom zaokruživanja na glasačkom listiću, ubeđeni da glasaju za DJB, glasaju za lažnu listu".

Radulović je GIK podneo prigovor zbog neovlašćenog korišćenja imena "Dosta je bilo".

DJB: Radulović priprema krivičnu prijavu

Dosta je bilo saopštio je danas da je Upravni sud odbacio žalbu koju je Saša Radulović podneo protiv Gradske izborne komisije zbog proglašenja lažne izborne liste "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad".

"Radulović zbog tog skandaloznog rešenja priprema krivičnu prijavu protiv članova veća. Prijavu će podneti protiv sudija Gordane Džakule, Sladjane Bojović i Radojke Marinković zbog skandaloznog rešenja koje su donele po očiglednom političkom nalogu SNS-a. Podneće i zahtev Visokom savetu sudstva da preispita njihov rad i razreši ih sudijske funkcije, kao i zahtev Ustavnom sudu sa privremenom merom", navodi DJB.

DJB navodi da se u obrazloženju datom u ponedeljak doslovce navodi "Odredbom Zakona o lokalnim izborima propisano je da svaki birač, kandidat za odbornika i predlagač kandidata ima pravo na zaštitu izbornog prava, po postupku utvrdjenim tim zakonom".

"Imajući u vidu da je žalbu izjavio Saša Radulović iz Beograda, predsednik poslaničke grupe Dosta je bilo u Narodnoj skupštini, po oceni suda, žalilac nema legitimaciju za njeno podnošenje", navodi DJB.

Opšte poznata činjenica je da je Saša Radulović i birač i kandidat br. 25. na listi broj 7. "Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate", narodni poslanik i predsednik poslaničke grupe "Dosta je bilo", navodi DJB i dodaje da Saša Radulović nije podvojena ličnost.

DJB navodi da je sve toliko apsurdno, da su članovi i simpatizeri DJB jednostavno ostali bez reči. 

"Jer: šta reći? Zamislite koliko je bilo važno Aleksandru Vučiću i SNS-u da prevare neke birače DJB sa svojom lažnom listom, da su prihvatili ovoliki blam. Kolika je cena obraza?", pita DJB.

Izvor: insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.