Počela raspodela izbornog materijal za izbore

Raspodela i razvoženje izbornog materijala za predstojeće beogradske izbore počelo je danas iz štamparije "Službenog glasnika".

Izbori u Srbiji

Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije (GIK) Zorana Lukića, uspešno je okončan taj deo izbornog procesa, a pravosnažno i konačno su proglašene 24 izborne liste i sada počinje postupak sprovođenja izbora.

"Odštampan je kompletan izborni materijal - 1.611.000 listića za glasanje, zapisnici o primopredaji, zapisnici o radu, kao i zbirne izborne liste. Sada će doći koordinatori GIK koji će kompletan materijal da prevezu do gradskih opština, gde će biti razvrstan po biračkim odborima, sortiran u zatvorene vreće sa sigurnosnim zatvornicama, koje će sutra i prekosutra biti predate biračkim odborima", poručio je Lukić, navodi se u saopštenju.

On je precizirao da će predsednici ili zamenici predsednika biračkih odbora u nedelju taj izborni materijal, zatvoren sa sigurnosnim zatvornicima, da donesu na biračko mesto, otvoriće ga pred svim članovima biračkih odbora i krenuće glasanje za odbornike Skupštine Beograda.

"Nakon okončanja izbora u nedelju uveče, kada se završi popunjavanje zapisnika, kompletan izborni materijal se vraća u gradske opštine, gde se vrši primopredaja između biračkih odbora i koordinatora GIK. Zapisnici se zatim donose u sedište GIK, gde se verifikuju konačni rezultati i pristupamo trećoj fazi izbornog procesa, a to je utvrđivanje rezultata glasanja za izbor odbornika u Skupštini Beograda", naveo je Lukić.

Izvor: Beta