RTS prekršio izbornu tišinu? REM ćuti

U Dnevniku RTS-a danas je tokom predizborne tišine pročitano saopštenje u kojem Srpska napredna stranka tvrdi da su njihovi aktivisti napadnuti. Iako je reč o očitom kršenju tišine, jer su stranačka saopštenja kao i izjave stranačkih lidera „pod embargom“ do zatvaranja biračkih mesta, na pitanja novinara Insajdera danas nisu bili raspoloženi da ogovaraju ni u REM-u ni na RTS-u.

RTS

Dokle je u uglu ekrana stajalo ispisano „vreme do zatvaranja biračkih mesta 07:56:35“, između uključenja dva reportera koji su izveštavali o izlaznosti, u Dnevniku RTS-a pročitano je saopštenje Srpske napredne stranke:

„A pre nego što čujemo Milicu, vest da je Srpska napredna stranka saopštila da je kampanja dela opozicije danas rezultirala i direktnim fizičkim napadima na članove SNS-a na nekoliko mesta u Beogradu, na Voždovcu i na Zvezdari“.

Na pitanja u vezi sa ovom nepravilnošću danas nije bilo moguće dobiti odgovor u REM-u pošto na naše poruke nisu odgovarali ni portparol tog regulatornog tela Stevica Sremac, ni članica Saveta REM-a Olivera Zekić, koja je juče u predizbornoj tišini protestovala zbog toga što je RTS smanjivao ton Goranu Vesiću, predstavniku liste SNS-a.

RTS se u vezi sa ovim nije oglasio. Na pitanje novinara Insajdera urednik RTS-a Nenadu Lj Stefanoviću kako je došlo do ove greške i da je reč o omašci ili je rezultat nekog pritiska, odgovor nismo dobili.

Izvor: Insajder