Šutanovac: Vlast preti da uništi jedino izvorište pijaće vode u Beogradu

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Da oslobodimo Beograd" Dragan Šutanovac izjavio je danas da aktuelna vlast planovima gradnje u Makiškom polju preti da uništi jedino izvorište pijaće vode u Beogradu i građane "osudi na flaširanu vodu".

Dragan Šutanovac

U saopštenju Demokratske stranke se navodi da će lista na čijem je čelu sprečiti takve "sulude i sumnjive projekte Srpske napredne stranke".

"Odavde ceo Beograd dobija zdravu pijaću vodu. Nažalost, koalicija koja je na vlasti predviđa da na ovom prostoru izgradi stambeno-poslovne objekte, kao i liniju metroa koja vodi ni iz čega ni u šta", rekao je Šutanovac.

On je dodao da će koalicija "Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni" proširiti pojas zaštite Makiškog polja.

"To je interes svih građana koji su s pravom zabrinuti da će izgradnjom takvih stambeno-poslovnih kompleksa biti ugrožena njihova pijaća voda", naveo je Šutanovac.

Kandidat za odbornika i potpredsednik Zelene ekološke partije - Zeleni Igor Radošević rekao je da je svuda u svetu zabranjena gradnja na vodoizvorištu, te da s razlogom nijedna vlast do sada nije ni pomišljala da gradi na Makiškom polju.

"Ovaj široki zeleni pojas treba da predstavlja zaštićenu zonu, a ne potencijalnu investiciju", rekao je Radošević.

Izvor: Beta