Vojna policija prekinula skup Inicijative Ne da(vi)mo Beograd u napuštenoj vojnoj zgradi

Vojna policija je večeras ušla u napušteni prostor u vlasništvu Vojske koji Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd koristi već neko vreme i tako sprečila održavanje završnog događaja predizborne kampanje, saopštila je Inicijativa na svom fejsbuk profilu.

Vojna policija ušla u skvotiranu vojnu zgradu na Dorćolu

Napušteni vojni objekat u Ulici Janka Sibinjanina Inicijativa zajedno sa još nekoliko aktivističkih organizacija koristi već neko vreme.

„Oni su ušli i zaustavili članove našeg pokreta koji su krenuli sa raščišćavanjem prostora ove ruinirane i zapuštene zgrade da bi u njoj održali završni događaj u predizbornoj kampanji“, kaže za Insajder Dobrica Veselinović, prvi na listi Ne da(vi)mo Beograd.

Veselinović priznaje da je prostor nelegalno useljen, ali on ističe da je on ciljano izabran da bi se ukazalo na to da ovakvi prostori koji se nalaze svuda u Beogradu ne treba da budu prazni, već da treba da se „iskoriste na najbolji mogući način da služe zajednici i svim građanima“.

„Iako je ovaj prostor skvotiran odavno, pripadnici vojske su tek sada došli namenski da bi prekinuli završni događaj Inicijative“, kaže Veselinović za Insajder.

Početak završnog skupa predizborne kampanje Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" zakazan je za 20 časova.

Izvor: Insajder