Poslovanje Srbijagasa: MUP nije dostavio sve tražene podatke tužilaštvu

Milionski poslovi gasifikacije sa privatnim firmama i nabavka gasa iz Rusije – ovo su poslovi Javnog preduzeća Srbijagas za koje se zanima Tužilaštvo za organizovani kriminal. Prema našem istraživanju, Tužilaštvu su stigle tri različite prijave protiv Srbijagasa sa identičnim navodima o mogućim zloupotrebama. Međutim već godinama je slučaj u predistražnoj fazi.

Kako se navodi u odgovoru Tužilaštva za organizovani kriminal Insajderu, krivičnog postupka još uvek nema o spornim poslovima Srbijagasa jer Tužilaštvo još nije dobilo uvid u kompletne podatke koje je u dva navrata tražilo od MUP-a.

U odgovoru Insajderu Tužilaštvo navodi i da postupa po anonimnoj prijavi, ali da su u međuvremenu dobili još dve - od antikorupcijskog tima Ministarstva energetike, koji je inače osnovala prethodna ministarka energetike Zorana Mihajlović, kao i od Agencije za borbu protiv korupcije.

Zanimljivo je da Tužilaštvo u svom odgovoru ističe i to da su navodi u svim ovim prijavama identični. To je samo još jedan pokazatelj da nadležne institucije već godinama raspolažu podacima o mogućim zloupotrebama u Srbijagasu.

Na čelu tog preduzeća već osam godina nalazi se funkcioner SPS-a Dušan Bajatović.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.