Direktor Skijališta Srbije o objektu na Pančićevom vrhu: Nije naš posao nelegalna gradnja (VIDEO)

Direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Dejan Ćika, protiv koga je Ministarstvo građevinarstva podnelo krivičnu prijavu, tvrdi da je struja nelegalnom objektu na Pančićevom vrhu isključena onda „kada je dobio nalog od Ministarstva građevinarstva“. Ministarstvo je, međutim, protiv direktora Skijališta Srbije podnelo krivičnu prijavu upravo zbog toša što odmah nakon donošenja rešenja o rušenju objekta nije naložio da se isključi voda i struja.

Dejan Ćika, direktor Skijališta Srbije

„Struja i voda isključena su onog momenta kad je dobijen nalog od Ministarstva građevine“, rekao je kratko direktor Skijališta Srbije odgovarajući na pitanja Insajdera.

„Znate šta, nije deo mog posla da prijavljujem nelegalnu gradnju. Postoje određena ministarstva i određene institucije i inspekcije koje vode računa o tome, a Skijališta se ne bave time“, kaže Ćika. Odgovarajući na pitanje zašto to preduzeće nije prijavilo nelegalnu gradnju na Pančićevom vrhu objekta koji je na stazi i u blizini ski lifta, direktor Skijališta kaže da to nije njegov posao.

 

JP Skijališta Srbije su struju i vodu nelegalnom objektu na Pačićevom vrhu isključila tek 2. avgusta ove godine, i to nakon što je to od njih zatražilo Ministarstvo građevinarstva zbog zakazanog rušenja.

„Pitanja novinara nisu predviđena“

Novinarima je na samom početku događaja, potpisavanja sporazuma za izgradnju gondole u Beogradu, koji je potpisivao i direktor Skijališta Dejan Ćika, poručeno da nisu predviđena pitanja. Novinarka Insajdera je nakon obraćanja potpisnika ugovora i nakon što su kolege završile s pitanjima u vezi s temom, zamolila direktora Skijališta za odgovor na pitanja koja su u javnosti već otvorena. Zaposleni u protokolu, međutim, nekoliko puta tokom postavljanja pitanja ponavljali su da pitanja nisu predviđena i da ne možemo pitati pitanja koja nisu u vezi sa temom, iako to u pozivu za medije nigde nije bilo navedeno. Da to nije tema konstatovao je i sam Dejan Ćika, ali je kratko odgovorio na pitanja.

Slučaj nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu, kako je otkrio Insajder u emisiji Vrh bezakonja, pratili su brojni sporni potezi pojedinih nadležnih institucija. Jedan od njih je to što je Javno preduzeće Skijališta Srbije, uprkos činjenici da je Ministarstvo građevinarstva izdalo rešenje o rušenju objekta, investitorki Snežani Mitković mesecima omogućavalo da koristi njihovu vodu i struju.

Struja i voda za 150 kvadrata, a objekat od 1000 kvadrata

Naime, investitorka Snežana Mitković je u januaru prošle godine tražila struju i vodu od Skijališta Srbije koji jedini to mogu da obezbede na lokaciji Pančićev vrh. Ubrzo je dobila dozvolu od Nadzornog odbora Skijališta, ali samo za montažni objekat do 150 kvadrata. Sredinom prošle godine počela je da gradi, a krajem 2017. inspekcija je utvrdila da nije sagrađen montažno objekat do 150 kvadrata već betonski i to od oko 1000 kvadrata.

Uprkos tome, i činjenici da je Ministarstvo građevinarstva u međuvremenu izdalo rešenje o rušenju, jer je objekat izgrađen bez građevinske dozvole, Skijališta Srbije nisu isključila objekat sa struje i vode, već su naprotiv, uredno izdavala račune za potrošenu struju i vodu. Upravo zbog toga je i podneta krivična prijava protiv direktora Skijališta.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.