Investitorka nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu se nije pojavila na saslušanju u Tužilaštvu

Snežana Mitković, investitorka nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu, nije se pojavila na saslušanju u Osnovnom tužilaštvu u Brusu zakazanom za danas. Tužilac Milan Mihajlović izjavio je za Insajder da je neposredno pred saslušanje Tužilaštvu dostavljen izveštaj lekara specijaliste iz kojeg proizilazi da je Snežana Mitković sprečena da pristupi.

Objekat na Pančićevom vrhu u vreme za koje je bilo zakazano rušenje

„Kada je reč o drugoj krivičnoj prijavi protiv Snežane Mitković za antidatiranje dokumenta prilikom zahteva za legalizaciju, slučaj je još u predistražnoj fazi“, rekao je Mihajlović.

Dodao je da je saslušanje troje svedoka zakazano za 30. avgust.

Kako je Insajder ranije otkrio, Opština Brus je u ime investitorke Ministarstvu građevinarstva dostavila zahtev za legalizaciju objekta, koji je navodno podnet još 2014, iako postoje jasni dokazi da je nelegalni objekat počeo da se gradi tek 2017.

Inače, nedavno je Uprava za sprečavanje pranja novca utvrdila da na bankovnim računima investitorke Snežane Mitković u poslednje tri godine nisu postojala sredstva kojima je mogla da finansira izgradnju objekta od preko 1.000 kvadrata na vrhu Kopaonika.

Kako je poreklo novca kojim je plaćena izgradnja objekta nepoznata, Uprava je podatke do kojih je došla prosledila Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

U zvaničnoj dokumentaciji koja je prosleđena tužilaštvu Uprava za sprečavanje pranja novca navodi da je analizirala promet po računima Snežane Mitković u periodu od 2015. pa do sredine 2018. godine i konstatuje da tokom kontrolisanog perioda nisu uočena novčana sredstva kojima bi mogla biti finansirana izgradnja objekta na Kopaoniku.

Mitković ili Matković?

Snežana Mitković iz Smedereva se zvanično u dokumentima vodi kao investitor nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu. Ona je uspela u rekordnom roku da dobije saglasnost svih nadležnih institucija za postavljanje ski bifea od 150 kvadrata na vrhu Kopaonika. Umesto montažnog objekta izgrađen je armirano-betonski od preko 1.000 kvadrata, a da je u tome niko nije sprečio.

Kako je Insajder otkrio u emisiji "Vrh bezakonja" u različitim molbama za saglasnost investitorka nelegalnog objekta se potpisivala i kao Matković i kao Mitković. Nadležne institucije ni na to nisu reagovale sve dok Ministarstvo građevinarstva, prema istrazivanju Insajdera, nije znalo kome uopšte da uruči rešenje o rušenju. Snežani Mitković ili Snežani Matković. Adresa je bila ista.

Investitorka iz Smedereva do danas je ostala nepoznata javnosti. Višemesečni pokušaji Insajdera da do nje dođe bili su bezuspešni. Nismo je našli ni na adresi koju je navela u zvaničnoj dokumentaciji.

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.