Premijerka potvrdila pisanje Insajdera: Vojska nije odobrila gradnju na Pančićevom vrhu (VIDEO)

Premijerka Ana Brnabić potvrdila je pisanje Insajdera da je nelegalni objekat od preko 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu izgrađen bez odobrenja Ministarstva odbrane. Uprkos tome i činjenici da je reč o strateški važnoj poziciji, u blizini vojnih objekata i administrativne linije, Ministarstvo odbrane nije reagovalo na divlju gradnju.

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

Na pitanje Insajdera da li je u međuvremenu proverila ko stoji iza nelegalne gradnje, koju je omogućilo niz institucija, premijerka Ana Brnabić je rekla da imena nisu važna već da je zakon isti za sve. 

" Ni od koga u Vladi Srbije, nijednog nadležnog ministarstva, uključujući i Ministarstvo odbrane, niko nije tražio dozvolu kada je građen taj objekat", rekla je Ana Brnabić.

Ovim je premijerka potvrdila da je lokacija na kojoj je investitorka Snežana Mitković izgradila nelegalni objekat od preko 1.000 kvadrata, između ostalih i u nadležnosti Ministarstva odbrane.

 

Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu
Foto: Insajder / Nelegalni objekat na Pančićevom vrhu

Prema istraživanju Insajdera, zbog specifičnosti lokacije na kojoj su postavljeni strateški vojni objekti, a u čijoj je neposrednoj blizini i administrativna linija razdvajanja sa Kosovom, za svaku aktivnost na tom području neophodna je dozvola Vojske Srbije.

Opština Brus je pre davanja saglasnosti Snežani Mitković za postavljanje ski bifea, morala da pribavi saglasnost od Vojske Srbije. Naime, u članu 69 stav dva Zakona o odbrani stoji da “pre izdavanja odobrenja za izgradnju i rekonstrukciju objekata i postrojenja koji se nalaze u blizini objekata, instalacija i uređaja koji su namenjeni potrebama odbrane i od posebnog su značaja za odbranu, organ nadležan za izdavanje odobrenja za izgradnju dužan je da pribavi saglasnost Ministarstva odbrane”

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije mesecima, iz nepoznatog razloga, ignorišu pitanja Insajdera o tome da li su i  kome dozvolili da gradi u njihovoj zoni nadležnosti, odnosno zašto ćute ako se sa gradnjom nisu saglasili, u skladu sa Zakonom.

Izvor: Insajder

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.