Skijališta Srbije mesecima nisu ispostavila nijedan račun za struju investitorki na Panćićevom vrhu? (VIDEO)

Javno preduzeće "Skijališta Srbije" još u januaru 2017. godine dalo je saglasnost Snežani Mitković za korišćenje njihovog elektrodistributivnog sistema za ski bife, a ne nelegalnog objekata na Pančićevom vrhu, ali to preduzeće, sudeći prema odgovoru na pitanja novinara Insajdera, do sada nijednom nije ispostavilo investitorki Snežani Mitković račun za potrošenu struju. Podsetimo, Opština Brus je dozvolu za gradnju izdala u junu, a izgradnja nelegalnog objekta uveliko je bila u toku u novembru prošle godine, kada je priču objavio Birn, odnosno izgradnja je počela pre najmanje četiri meseca. Za potrebe gradllišta, Snežana Mitković je morala da koristi struju "Skijališta Srbije" jer je jedino oni imaju  na ski stazi Pančićev vrh.

Nelegalni objekat na Kopaoniku

 

Na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, u zoni vojne nadležnosti i u neposrednoj blizini administrativne linije razdvajanja sa Kosovom, nesmetano je, bez ikakve reakcije Ministarstva odbrane i nadležnih institucija, izgrađen i u međuvremenu otvoren bespravni objekat od oko 1.000 metara kvadratnih. Prema istraživanju Insajdera, opština Brus je pre nego što je dala saglasnost investitorki Snežani Mitković za izgradnju ski bifea, morala, kako to nalaže Zakon o odbrani, da traži odobrenje od Ministarstva odbrane. Prema podacima koji su dostavljeni Insajderu, kao i dokumentaciji javno objavljenoj na sajtu Ministarstva građevinarstva, takav dokument nisu dostavili ni opština Brus ni Snežana Mitković.

Iako je jasno da je investitorka na Pančićevom vrhu izgradila objekat koji je 10 puta veći od onog za koji je dobila saglasnost, ni jedna institucija na to nije reagovala.

Bojana Anđelić

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.