Čanak: Centralizam guši i razara Srbiju

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da centralizam guši i razara Srbiju.

"Ne žive van Beograda građani drugog reda. Dovoljno smo pametni da sami najbolje upravljamo svojim novcem i imovinom, ne trebaju nam tutori", naveo je Čanak u saopštenju.

On je rekao i da je Novom Sadu i Nišu, Subotici i Kraljevu, Zrenjaninu i Kragujevcu, Somboru i Leskovcu, Sremskoj Mitrovici i Vranju, Pančevu i Pirotu, Kikindi i Užicu i svim drugim mestima širom Srbije zajedničko to da ih "niko ništa ne pita".

Čanak je naveo i da su "sav novac i sve odlučivanje u Beogradu", dodaje se u saopštenju.

"Mnogo puta sam rekao i ponoviću - sve što želim Vojvodini želim i svim drugim krajevima Srbije", rekao je predsednički kandidat LSV-a.

Prema njegovim rečima, svi koji žive van Beograda "jednako trpe da se o svemu i uvek pita neko u prestonici".

"Takvih primera je mnogo, a možda naupečatljiviji je onaj kada su i Niš i Novi Sad bili tri godine bez načelnika Policije jer je odluku o tome trebalo da donese neko u MUP-u u Beogradu", podsetio je Čanak.

On je naveo i da zato koristi priliku da u predsedničkoj kampanji ukaže na to da "centralizam razara i guši ovu zemlju".

"Vreme je da dignemo glas, da se čuje do Beograda", istakao je on.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.