CRTA: Proces glasanja teče bez većih problema na većini biračkih mesta u Srbiji

Na jednom malom biračkom mestu u Valjevu izbori su počeli sa zakašnjenjem od dva sata, na tri biračka mesta u Srbiji posmatrači su primetili propagadne aktivnosti u blizini biračkih mesta, ali su birački odbori reagovali, pa su ove aktivnosti prekinute.

Ilustracija: Glasačka kutija

Ovo su najveće nepravilnosti koje su do sada zabeležili posmatrači organizacije CRTA i posmatračke misije Građani na straži.

Prema njihovm saopštenju, ovo su izolovani slučajevi, a proces glasanja teče bez većih problema na većini biračkih mesta u Srbiji, rekao je Raša Nedeljkov iz posmatračke misije Građani na straži

Predsednički izbori UŽIVO na insajder.net: Srbija danas bira novog predsednika. Pratite sve najvažije vesti na jednom mestu, iz minuta u minut.

Otvaranje biračkih mesta je prema njihovim podacima prošlo bez velikih problema, na samo jedan odsto biračkih mesta primećene su manje nepravilnosti, 87 odsto mesta je otvoreno na vreme, na nekoliko mesta primećeno je glasanje bez uvida u lična dokumenta

CRTA ima 900 posmatrača koji su raspoređeni na 450 biračkih mesta, koja čine reprezentatovan uzorak za Srbiju.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.