DJB podneo prigovor REM-u zbog cenzure na RTS-u

Pokret Dosta je bilo podneo je prigovor Regulatornom telu za elektronske medije zbog, kako navode, kršenja pravila predstavljanja tog pokreta na Radio-televiziji Srbije, za koju tvrde da nastavlja da cenzuriše materijal koji im šalje izborni štab tog pokreta.

Saša Radulović, predsednik pokreta "Dosta je bilo"

"RTS je danas umesto da pusti materijal koji smo poslali tako da ne mogu da ga iseku, odlučio da 'prepriča svojim rečima' 18 sekundi priloga", navodi se u saopštenju DJB.

DJB je dodao i da RTS nije odgovorio na njihovo pitanje ko uređuje informativni program i ko je odlučio da se prilog pokreta cenzuriše i obesmisli.

Taj pokret je ocenio da RTS "neodoljivo podseća na devedesete, vreme u kom je, kao i sada, državna televizija bila u funkciji samo jednog predsedničkog kandidata".

"Umesto da pokaže građanima da se ne boji vođe, da je u stanju da organizuje i vodi duel uživo Aleksandara Vučića s nekim od najjačih protivkandidata, RTS se bavi prizemnom cenzurom i falsifikovanjem priloga predsedničkog kandidata koji im nije po volji", ističu u DJB i podsećaju da je Saša Radulović predsednički kandidat kog je, kao i ostale predsedničke kandidate, podržalo više od 10.000 građana Srbije.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.