Dodik: Prirodno je da podržim Vučića

Milorad Dodik je na skupu Krajišnici za Vučića, koji su organizovala Udruženja Krajišnika i Udruženje Korijeni u Novom Sadu, rekao da je sasvim prirodno da on bude na tom skupu jer se slaže sa stavom učesnika da na predsedničkim izborima podrže Aleksandra Vučića.

Milorad Dodik

"Ništa bolje nema za Srbiju niti za srpski narod nego moćan lider, nemoj da vas zavaraju pričama o autokratijama, diktaturama", rekao je Dodik.

On je naveo da se mnogi pitaju kako to da podržava Vučića, a pre je podržavao neke druge, na šta je odgovorio da Republika Srpska uvek podržava onoga kog podržava srpski narod, a to je, kako je rekao, u ovom trenutku Aleksandar Vučić.

"Aleksandar Vučić je uradio nekoliko bitnih stvari i ja nijednog trenutka nisam osećao da RS ovde u Srbiji nema podršku. Srbija je postala regionalna sila, i to zahvaljajući Vučiću i njegovoj međunarodnoj politici koju vodi na takav način da mu ni opozicija ne može ništa prigovoriti", rekao je predsednik RS.

Kao posebno značajno istakao je Vučićevu izjavu datu u Gradini, prilikom posete stratištu Srba, kada je rekao da Srbija nikada više neće dozvoliti da se dese ni Bljesak ni Oluja.

Predsednik RS je komentarišući politiku koju vodi premijer Srbije, apostrofirajući Kosovo i Metohiju, rekao da on smatra da je posle briselskih pregovora Kosovo postalo manje država nego što je bilo pre toga.

Naglasio je da je jako važna i izjava koju je premijer dao pre nekoliko dana, da Srbija nikada neće zvanično tražiti ulazak u NATO i da je Srbija vojno neutralna država.

"Mi u Srpskoj pratimo taj put Srbije i nećemo dozvoliti da na Drini imamo NATO granicu", rekao je Dodik.

Dodik je naveo da nikada do sada nije učestvovao na izborima u Srbiji, ali da će 2. aprila izaći na glasanje u Konzulatu u Banjaluci. "Pitajte me za koga ću glasati", rekao je pokazujući rukom prema bilbordu Aleksandra Vučića.

Izvor: N1, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.