DS: SNS ne da Jankoviću da održi skupove po vojvođanskim opštinama

Zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Salak optužio je danas lokalne vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom u više mesta u Vojvodini da ne dozvoljavaju predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću da održi predizborne skupove u tim sredinama.

Saša Janković, press u Pionirskom Parku

Salak, koji je i šef izbornog štaba DS-a za Vojvodinu, naveo je u saopštenju da lokalne vlasti u Somboru, Kikindi, Bečeju i Inđiji nisu odobrile skupove Saše Jankovića "ni u jednoj od postojećih sala, pa čak ni u prostorijama mesnih zajednica".

"Demokratskoj stranci je jasno da serija otkaza nije nikakva slučajnost, niti puka bahatost lokalnih moćnika iz SNS-a. Reč je o planskim i sistematskim nastojanjima režima Aleksandra Vučića da spreči, ili barem oteža, pobedničku kampanju Saše Jankovića", kazao je Salak.

On je ocenio da je Sombor karakterističan slučaj jer su u tom gradu lokalne vlasti najpre izdale salu organizatorima predizbornog skupa Jankovića, a onda su putem elektronske pošte otkazali rezervaciju s obrazloženjem da je "sala zauzeta".

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.