Dveri podnele prigovor REM-u zbog nejednake zastupljenosti predsedničkih kandidata

Srpski pokret Dveri podneo je danas prigovor Regulatornom telu za elektronske medije zbog nejednake zastupljenosti predsedničkih kandidata u informativnom programu, gde je najveća zastupljenost kandidata Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Bosko Obradovic. Foto: Srđan Ilić

Lider Dveri i predsednički kandidat Boško Obradović rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da je kandidat vladajuće većine Aleksandar Vučić zastupljen 56 odsto u besplatnom informativnom programu, a ostalih 10 predsedničkih kandidata 44 odsto.

On je kazao da je prema monitoringu, koji je radila informativna služba Dveri, Vuk Jeremić zastupljen devet odsto, Vojislav Šešelj osam, Boško Obradović sedam i Sa[a Radulović tri odsto.

"Medijski tretman nije isti za sve kandidate. To je najveća moguća izborna krađa. Kakvi su to slobodni izbori ako ne može da se čuje i nečiji drugi glas i ako nema debate i sučeljavanja?", rekao je Obradović.

On je dodao i da je zastupljenost Vučića 92 odsto kada se uzme u obzir i praćenje njegovih premijerskih aktivnosti u informativnim emisijama.

Obradović je tražio i da Agencija za borbu protiv korupcije utvrdi korupciju zbog zloupotrebe državnih sredstava koja se stavljaju u funkciju predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.