Dveri: Vučić obmanjuje građane

Srpski pokret Dveri, čiji je predsednički kandidat Boško Obradović, kritikovao je obraćanje predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića na mitingu u Novom Sadu. 

Boško Obradović

Obećanje koje je Vučić dao građanima u Novom Sadu, da će "penzioneri ove godine imati penzije veće nego ikad i da će plate biti veće nego ikad i da će sve to rasti iz godine u godinu" predstavlja grubo ponižavanje i potcenjivanje birača, saopštio je Srpski pokret Dveri.

"Vučić bez mrve stida brutalno obmanjuje građane i ponovo im servira ista obećanja kao i na prethodnim izborima, koja je u međuvremenu, više puta, pogazio. To je isti onaj Vučić koji je pre tri godine, tokom izborne kampanje, u martu 2014, penzionere ubeđivao da glasaju za SNS i da im „garantuje da se stečena prava penzionera neće umanjivati bez obzira na to kakve reforme nova Vlada Srbije bude preduzela“, navodi se u saopštenju Dveri i dodaje da su samo nekoliko meseci kasnije, u oktobru 2014, doneti zakoni kojima su “opljačkani penzioneri i radnici”.

"Taj isti Vučić je pred aprilske izbore obećao da će prosečna plata u Srbiji biti 500 evra u 2017. i od tada je svoje obećanje korigovao svaki put kada se približi rok koji je sam odredio za pomenuto obećanje, da bi sada početkom marta njegovo obećanje spalo na 395 evra", navodi se u saopštenju.

Dveri poručuju da će, ako građani na predstojećim izborima ukažu poverenje njihovom kandidatu, on zaustaviti pljačku i ponižavanje radnika i penzionera i obezbediti siguran i stabilan penzioni sistem koji će omogućiti jasnu i izvesnu budućnost penzionerima i svim osiguranicima.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.