I Čanak kandidat za predsednika

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak biće kandidat na predstojećim predsedničkim izborima, odlučio je danas Glavni odbor te stranke.

Nenad Čanak

U toj partiji navode da je "LSV uradila sve kako bi se postigao dogovor oko zajedničkog kandidata građanske opozicije", ali da se to pokazalo neuspešnim.

"Uputili smo pozive Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću, ali pošto se Janković nije odazvao pozivu, izlišno je pričati o zajedničkom kandidatu", navode u Ligi.

LSV naglašava da su u pitanju izbori protiv Aleksandra Vučića i njegovog režima, što je i "razlog za kandidaturu Čanka".

Danas je Čanak, obraćajući se novinarima u Skupštini Srbije, rekao da su rokovi za izbore veoma kratki, da treba spuštati napetosti i "sačuvati hladnokrvnost". Odluku svoje stranke o kandidatu najavio je za večeras.

Poslanici opozicije i nekoliko predsedničkih kandidata tražili su održavanje fer i demokratskih predsedničkih izbora, ostavku premijera Srbije Aleksandra Vučića i nastavak rada Parlamenta.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.