Izborni štab Jankovića ogradio se od podrške Tomislava Bokana

Izborni štab Saše Jankovića ogradio se danas od podrške predsedničkoj kandidaturi njihovog kandidata koja je stigla od predsednika Narodnog pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislava Bokana.

Saša Janković u Priboju Foto: Informativna služba Izbornog štaba Saše Jankovića

"Podvlačimo da Saša Janković, niti bilo ko iz njegovog izbornog štaba, nije vodio nikakve razgovore ni s Bokanom niti s bilo kojim predstavnikom Narodnog pokreta Dinara-Drina-Dunav", navodi se u saopštenju.

Bokan je u javnosti postao poznat pošto je u januaru 2015. kao savetnik direktora u Vodovodu u Novom Sadu organizovao osveštavanje vode u vodovodu.

Kao nosilac liste Romske demokratske stranke ušao je u novosadski parlament 2012. i najpre podržao vlast koju je formirala Demokratska stranka. Široka koalicija se raspala samo dva meseca kasnije kada je RDS uz SPO dao podršku Srpskoj naprednoj stranci. Tada je Tomislav Bokan postao direktor JP Urbanizam u Novom Sadu.

Tokom 2013. osnovao je Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav.

Tomislav Bokan nakon izbora 2012. optužen je pred Osnovnim sudom u Novom Sadu za kupovinu glasova. Tokom ovog suđenja članovi nove vlasti svedočili su da je kupovinu glasova 2012. organizovao DS, što je ova stranka oštro demantovala.

Nakon izbora 2014. Bokan je postavljen za savetnika direktora JKP Vodovod i kanalizacija Novi Sad. Prošle godine postavljen je za izvršnog direktora Stambene agencije Grada Novog Sada, čime je, kako su izveštavali mediji, prekršena zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.