Janković: Cela država u karantinu, sve nas drže kao taoce

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je večeras u Kragujevcu da je pored ostalih profesija, potrebno vratiti integritet politici, ali da je za to potrebno imati državu, koja je ukradena.

Saša Janković

"Vama je lokalna samouprava oteta. Vaši odbornici 2014. odvedeni su u karantin u Jagodini. Oni su glasali, neslobodno glasali. Ceo Kragujevac je u karantinu, cela Srbija je u karantinu, sve nas drže kao taoce", rekao je Janković.

On je rekao da ne zna mnoge stvari, ali da zna šta je država. "Država nije jedan čovek, jedna institucija", rekao je Janković.

On je obećao da predsednik Srbije neće zapošljavati građane, već će to raditi poslodavci. "Nema te privrede koja može da se razvija bez države, bez fer pravila igre, bez vladavine prava", rekao je Janković.

On je rekao da aktuelna vlast građane vređa na svaki mogući način - kao očeve, muževe, žene, ćerke, privrednike...

Janković je dodao i da ne želi da živi u nekoj drugoj zemlji, već u Srbiji i da sanja zemlju "u kojoj Policija štiti gradjane, a ne kriminalce, u kojoj Nebojša Stefanović shvata da je ministar unutrašnjih poslova, a ne ministar Aleksandra Vučića, državu koja donosi pravedne zakone, a ne zakone po diktatu SNS-a, Srbiju u kojoj sudije sude po pravdi".

Mitingu u centru grada je prisustvovao veliki broj gra]ana, a košarkaški trener Dušan Ivković rekao je da ga raduje što niko nije morao da dolazi autobusima.

Profesorka Ljiljana Mijatović rekla je da su mnogi sposobni ljudi otišli iz Srbije i da 40.000 mladih odlazi svake godine,

"Ako ne budemo pametni 2. i 16. aprila, šanse su nikakve da se mladi koji su otišle vrate", rekla je Mijatovićeva.

Ekonomista Miodrag Zec ocenio je da sadašnja vlada nije transformisala javna preduzeća i da je surova prema svojim građanima i da "kažnjava penzionere", što "niko i nigde nije uradio".

 Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.