Janković: Ja nemam pravo da ustuknem i da se prodam

„Vlast ne treba da se plaši mene. Treba da se plaši institucija i zakona, a imaćemo ih ponovo veoma brzo“, poručio je danas predsednički kandidat Saša Janković obraćajući se građanima Kikinde.

Foto: Srđan Ilić

On je građanima poručio da straha više nema i da on treba da se javi samo kod onih koji pripremaju krađe i zloupotrebljavaju institucije.

"Nemamo pravo da dozvolimo da nas neko istera iz našeg grada, vaše Vojvodine, vaše Srbije. Ovo je naše! Sve što nam treba - imamo", rekao je Janković.

On je u razgovoru s građanima rekao da ne dozvole da im se grad pamti po funkcioneru SNS-a Milenku Jovanovu.

„Završavam ne s uobičajenim pozdravom 'do pobede' jer onaj prvi dan i svi naredni dani od pobede su nam ključni. Budite i tada tu kao što ste ovde sada, još glasniji i odgovorniji, i posle. I sve će biti moguće. Ja nemam pravo da ustuknem, da se promenim, da zaboravim, da se prodam. A nemate ni vi“, dodao je Janković.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije treba da bude oslonac svim drugim institucijama.

Janković je u Kikindi prisustvovao otvaranju izložbe karikatura Predraga Koraksića Koraksa, koji ga je javno podržao.

Koraks je, komentarišući aktuelnu vlast, rekao da Aleksandar Vučić treba da dobije Nobelovu nagradu jer je uspeo u nečemu u čemu nije niko - da zemlju vrati 50 godina unazad.

Građanima Kikinde se obratio i filmski reditelj Janko Baljak, prema čijem mišljenju Srbija u ovako lošoj situaciji nije bila ni u vreme Slobodana Miloševića.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.