Janković: Sastanak s Merkelovom Vučić platio imovinom na Kosovu

Saša Janković, kandidat za predsednika Srbije, smatra da je “očigledno da je premijer i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić predizborni sastanak s nasmejanom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel platio državnom imovinom i još jednim priznanjem nezavisnosti Kosova”.

Saša Janković

On je za agenciju Beta ocenio da je "u oslabljenom državnom lancu Republike Srbije Vučić najslabija karika".

"Kosovo je iskoristilo politički mehanizam za sukcesiju bivših republika Jugoslavije koje su to uradile na sličan način. Međutim, Kosovo nije bivša republika. Tajni dogovori i pregovori ne vode se kada je reč o diplomatiji i državi, niti će ti tajni dogovori zauvek ostati tajni", zaključio je Janković.

Nakon odluke Vlade Kosova da sva nepokretna imovina na Kosovu registrovana na ime SFRJ, Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo registruje na ime Republike Kosovo, Janković je na Tviter nalogu reagovao stavom da su "kosovske vlasti prisvojile državnu imovinu Srbije".

"Cena - snishodljivi osmeh u društvu Angele Merkel. Možda pošaljemo i voz pride", napisao je na svom Tviter nalogu Janković.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.