Janković u Nišu: Nećemo oprostiti onima koji su lagali, falsifikovali, pretili, tukli

Predsednički kandidat Saša Janković poručio je pristalicama u Nišu da je od samog izbornog dana važniji dan posle i da će oni koji su prekršili zakon odgovarati.

Janković je okupljenima u Nišu poručio da na izborima 2. aprila "ne glasaju, već da zamisle zemlju u kojoj žele da žive, i da biraju".

"Da li želite da živite u disciplinovanoj Nemačkoj? Ja ne. Da li želite da živite u užasno bogatoj i otuđenoj Švajcarskoj? Ja ne. Ništa lepše od ove naše Srbije ja ne znam", rekao je Janković.

On je naveo da za njega treba da glasaju oni koji žele da žive u Srbiji u kojoj sud sudi po pravdi, u kojoj nema smeća, u kojoj su reke čiste, u kojoj građani, kada plaćaju račune, znaju kome i šta plaćaju.

"Država nisam i neću biti ja. Znam da u državi svako treba da radi svoj posao. Neću biti parlament umesto parlamenta i gasiti ga kao Aleksandar Vučić. Neću biti general umesto generala, mog brata neće čuvati Kobre. Vojska će čuvati Srbiju, a ne bratiju", rekao je Janković i dodao da je Srbiji potrebna privredno-pravna sigurnost, "da privrednici znaju koji zakoni važe danas, a koji sutra".

Janković je istakao da je situacija isuviše ozbiljna da bi građani dali "tom čoveku (Aleksandru Vučiću) i njegovoj družini da se i dalje igra njima".

Na kraju je poručio da nijedna vlast nije večno trajala. „Nećemo oprostiti onima koji su lagali, ucenjivali, falsifikovali, pretili, tukli. Odgovaraće za ono što se danas dešava", izjavio je Janković.

Saša Janković je pre predizborne konvencije na platou ispred Narodnog pozorišta organizovao protestnu šetnju centralnim niškim ulicama. Protestna šetnja išla je kroz centar grada, preko pešačke zone do zgrade pozorišta, gde je održana konvencija kojoj je prisusutvovalo oko 4.000 ljudi.

Na konvenciji su, osim Saše Jankovića, govorili košarkaški trener Dušan Ivković, profesor Đokica Jovanović, general u penziji Sreto Malinović, muzičar Nikola Čuturilo i glumac Nikola Kojo.

Dušan Ivković je rekao da je tokom dugogodišnje karijere imao priliku da upozna razne vlasti, ali da je ova "ubedljivo najgora". "Ovo pred nama nisu samo predsednički izbori, ovo je momenat kada se rešava sudbina naše zemlje", kazao je Ivković.

Nikola Kojo je upitao građane da li je moguće da su dozvolili da im se život "pretvori u pakao, besmisao pustog vegetiranja, u čemer i glib". "Da li smo zaslužili da samo čekamo da nam se stalno obećava zelena trava i da nam se svakodnevno vređa inteligencija? Imamo li mi hiljadu života ili samo ovaj jedan jedini? Dajte da ga iskoristimo i da ga proživimo kao ljudi", kazao je Kojo.

Predsednik Udruženja pokreta slobodnih stanara Đokica Jovanović, general u penziji Sreto Malinović i rok muzičar Nikola Čuturilo takođe su pozvali Nišlije da na predstojećim izborima glasaju za Jankovića.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.