Janković: Vratiću institucije građanima

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je u Kruševcu da će, ako pobedi na izborima, vratiti smisao institucijama, a dostojanstvo građanima.

"To ćemo da uradimo na izborima 2. aprila, ako bude trebalo i 16. aprila. Straha više nema. Trebalo bi, i to je već počelo, da počnu da strahuju neki drugi, oni koji prete, otpuštaju s posla, zatvaraju predstave, isključuju televizore, oni koji guraju koverte pune pretnji, oni koji su pomislili da su vlasnici Srbije", rekao je Janković.

On je na predizbornom skupu u Pozorištu u Kruševcu rekao da ne može da obeća građanima da će dovesti bogatijeg šeika, već da može da im kaže da će se ministar privrede baviti investicijama, vojska odbranom, a ministar zdravlja zdravstvom.

"Pitam se da li je i previše očekivati od nas da živimo normalno, da sudije sude po zakonu umesto po diktatu, da u javnim preduzećima sede direktori koji znaju svoj posao, da Policija hapsi kriminalce, a ne da zaziru od njih, da lekari leče ne strahujući od besparice, a ne da gledaju koju vizu mogu lakše da dobiju“, rekao je Janković.

On je dodao da će se kao predsednik Srbije starati da institucije budu servis građana, a da se ljudi u tim institucijama osećaju odgovornim prema građanima, a ne svom partijskom šefu.

Na skupu su govorili muzičar Marko Šelić Marčelo, košarkaški trener Dušan Ivković, glumac Branislav Trifunović. Njegov kolega glumac Nikola Kojo je posebno zamolio mlade, koji su, kako je rekao, odrasli u žabokrečini, da izađu da glasaju.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.