Jankovićev pravni tim: Zaposlene prisiljavaju da glasaju za Vučića

Pravni tim predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je danas da mu se svakodnevno javlja po nekoliko desetina zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama koji tvrde da ih rukovodioci prisiljavaju da se obavežu da će glasati za Aleksandra Vučića i da postoji i video zapis o tome s nekima od tih ljudi.

Vesna Rakić Vodinelić

Na konferenciji za novinare Vesna Rakić Vodinelić i Miloš Marković rekli su da su se Jankovićevom pravnom timu juče obratile dve žene iz preduzeća Lasta koje su im prenele da ih neposredni rukovodioci prisiljavali da se pisano obavežu da će na izborima glasati za Vučića.

Oni su naveli da ih je i nekoliko vozača tog preduzeća obavestilo da su morali da voze autobuse na mitinge Srpske napredne stranke, a da su zbog toga otkazane neke gradske i prigradske linije.

Rakić Vodinelić je rekla da je snimljen video materijal s tim ženama, ali da se na tom snimku ne vide njihova lica i da im je glas izmenjen zbog straha od gubitka posla.

Ona je rekla i da nema razloga da ne veruje tim osobama, dodvaši da su te osobe same javile u Jankovićev izborni štab.

Rakić Vodinelić i Marković su naveli i da će od tih osoba zavisiti da li će Jankovićev pravni tim podneti krivične prijave protiv odgovornih.

"Da li ćemo podneti krivične prijave isključivo zavisi od volje građana, odnosno da li će to što su rekli ponoviti pred javnim tužiocem", rekao je Marković.

On je rekao i da Jankovićev izborni štab svakodnevno dobija od građana, i telefonom i mejlom, prijave da se prisiljavaju da glasaju za Vučića, dok je Rakić Vodinelić rekla da takvih prijava ima "nekoliko desetina dnevno".

Rakić Vodinelić je rekla i da je Republička izborna komisija donela uputstvo o glasanju napredsedničkim izborima na Kosovu koje je, kako je navela, suprotno odluci Ustavnog suda iz 2016.

Ona je objasnila da je po odluci Ustavnog suda predviđeno da se glasovi građana na Kosovu broje na biračkim mestima, a po uputstvu RIK-a da se trasportuju do Raške i Vranja i tu broje.

“Neću da tvrdim da će biti izborne krađe, ali uputstvo RIK-a omogućava i olakšava izbornu prevaru ako do nje dođe”, rekla je Rakić Vodinelić.

Ona je rekla i da se o odluci Ustavnog suda ne može glasati i da se mora poštovati, ocenivši da je to "kao da glasamo da li je sneg crven ili beo".

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.