Jankovićev štab: Krivične prijave zbog pretnji smrću

Iz izbornog štaba Saše Jankovića saopšteno je da su podnete krivične prijave zbog, kako se navodi, napada, uključujući direktne pretnje smrću, na predsedničkog kandidata Sašu Jankovića.

Saša Janković

“Advokatski tim Saše Jankovića pokrenuo je pred nadležnim organima odgovarajuće postupke u cilju zaštite ličnog integriteta i lične bezbednosti predsedničkog kandidata Saše Jankovića. Očekujemo hitnu reakciju MUP-a, Tužilaštva i sudova kao organa Ustavom predviđenih da štite građane Srbije i njihova prava”, prenosi izborni štab Jankovića izjavu advokata Miloša Marković povodom, kako se navodi, napada, uključujući direktne pretnje smrću, na predsedničkog kandidata Sašu Jankovića.

Pored otvorenih pretnji smrću na društvenim mrežama, Jankovićev tim tvrdi da “smo svedoci i iznošenja najgnusnijih kleveta i optužbi u tabloidnim medijima protiv Jankovića”.

“Borimo se za istinu i poštovanje zakona od prvog dana. Baš zbog toga, već smo tužili tabloide i druga lica koja iznošenjem neistina pokušavaju da sakupe jeftine poene u izbornoj kampanji. Zahvaljujući građanima došli smo i do podataka o počinjenim krivičnim delima, za koja takođe imamo pripremljene tužbe”, rekao je Miloš Marković.

Iz Jankovićevog izbornog štaba navode da im se sve više građana obraća prijavljujući različita kršenja zakona tokom predizborne kampanje, “pre svega kroz zloupotrebu državnih organa, javnih preduzeća i državnih službenika koji su stavljeni u službu kampanje jednog čoveka”. 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.