Jeremić: Naredna prilika za promenu vlasti tek za pet godina

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je večeras da će, ako to ne učini sada, narednu priliku da promeni vlast Aleksandra Vučića Srbija dobiti tek za pet godina, na narednim predsedničkim izborima.

Vuk Jeremic. Foto: Srđan Ilič

"Ako sada ne promenimo vlast, moraćemo da čekamo 2022. jer su se vlasti u Srbiji menjale uvek na predsedničkim izborima... Za to će biti potreban glas, ne samo građanski orijentisane Srbije, već svih onih koji veruju da im je svega preko glave", rekao je Jeremić gostujući na TV N1.

Jeremić je rekao da Srbija ovakva kakva jeste nije u skladu s evropskim vrednostima i da zato ne može u Evropu. "Mi u Srbiji imamo ubrzan galop apsolutizma i to ne može biti u skladu s evropskim vrednostima", rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da će se, ako postane predsednik Srbije, posvetiti regionalnim odnosima jer stvari u regionu ne stoje dobro i treba "hladne glave" napraviti plan koji će prvenstveno biti usmeren na ekonomske odnose.

On je rekao i da želi da njega prva poseta kao predsednika bude poseta Bosni i Hercegovini jer od odnosa te dve zemlje zavisi stabilnost Balkana.

Jeremić je istakao i da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učinio sve što je bilo u njegovoj moći da on kao kandidat iz Srbije pobedi u trci za prvog čoveka Ujedinjenih nacija, ali da premijer Aleksandar Vučić "nije mrdnuo prstom". "Onaj ko je mogao da učini najviše, nije mrdnuo ni prstom da bi se to dogodilo, barem jedan telefonski razgovor da je obavio", kazao je Jeremić.

On je dodao da njegova kandidatura za prvog čoveka UN budžet Srbije nije koštala ni dinara.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.