Jeremić: Ova vlast je obećala da će priznati Kosovo

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je večeras u Sremskoj Mitrovici da je aktuelna vlast obećala Zapadu da će priznati Kosovo.

Vuk Jeremić

"Ova vlast je došla nama na grbaču jer je obećala Zapadu da će priznati Kosovo", rekao je Jeremić na tribini u sali pozorišta Dobrica Milutinović.

On je kazao da nije menjao stav o Kosovu i Metohiji, a da jeste "bio bi prvi u izboru za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija".

"Moj stav o Kosovu je svima više nego poznat. Ja ga nisam menjao, a da sam ga promenio bio bih prvi u izboru za generalnog sekretara UN. A ova vlast je u poslednjih pet godina razgradila sve institucije koje su postojale u Pokrajini, izdala kosovske Srbe i učinila da Kosovo bude član međunarodnih organizacija", rekao je Jeremić.

Kako je dodao, sadašnja vlast daje Kosovo da bi dobila zeleno svetlo od Zapada da sprovodi tiraniju nad sopstvenim narodom.

Jeremić je naveo i da je država počela da uzima obrise kriminalne strukture i naglasio da "baroni ove vlasti Andrej Vučić, Nikola Petrović i Vladimir Beba Popović vuku Srbiju na dno".

"Kandidovao sam se da bih ih zaustavio. Nemam čega da se plašim. Mene nemaju u fioci. Ja sam im problem. Zato mogu da kažem ime Andreja Vučića, Nikole Petrovića i Bebe Popovića. Ne mogu da me uplaše, ne mogu da me zaustave", istakao je Jeremić.

On je napomenuo da je za danas bila predvidjena i poseta Rumi, ali je zbog pritisaka i pretnji koje su upućivane ljudima poseta otkazana.

"Odlučio sam da nikoga ne stavljam u tešku situaciju", rekao je Jeremić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.