Jeremić: Spoljna politika Srbije vodi se nestručno i pogubno

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je u Prijepolju da se spoljna politika Srbije vodi na "najblaže rečeno“ nestručan, a vrlo verovatno i na poguban način, saopštio je Jeremićev tim.

"Spoljna politika Srbije se danas svodi na sramnu trgovinu u kojoj naši vlastodršci od Zapada dobijaju podršku za sprovođenje represije nad sopstvenim narodom, a zauzvrat daju nacionalne, državne i ekonomske resurse, pre svega na Kosovu i Metohiji", izjavio je Jeremić.

On je upitao premijera Srbije Aleksandra Vučića da li je moguće da spoljna politika Srbije treba da se svodi samo na "puko predavanje nacionalnih interesa i dobijanje domaćih zadataka".

"Juče je naš premijer imao sastanak s kancelarkom Merkel, to je sudeći po njihovim osmesima i zagrljajima bio jako dobar sastanak, ali na tom sastanku naš premijer nije otvorio pitanje otimačine srpske imovine na Kosovu od strane ilegalnih prištinskih institucija. O tome je mogao da razgovara, a izabrao je da ne razgovara", rekao je Jeremić.

On je rekao da je Merkelva pohvalila Vučiča i za ekonomski rast od 1,16 odsto BDP-a, ali je dodao da to nije isti broj koju Vučić pominje.

"A on je nije ispravio. Ne znam ko govori istinu", rekao je Jeremić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.