Jeremić: Sprečićemo prodaju domaće zemlje strancima i tajkunima

Predsednički kandidat Vuk Jeremić poručio je u punoj Hali sportova na Novom Beogradu da će Srbiju ’’izbaviti iz omče korupcije, pokrenuti domaću privredu i dovesti ozbiljne strane investitore koji će ceniti radnike’’.

Foto: Srđan Ilić

Kako kaže, kandidovao se da bismo stali na put ovoj nesreći koja se ogleda u vrhuški sa malo moralnih skrupula.

Jeremić je naveo da je u obilasku države "bio u hladnim i praznim fabrikama, a veliki deo zemlje je zarastao u korov". Međutim, kako smatra, Srbija je zemlja s prirodnim bogatstvima i vrednim ljudima i uz pametno vođenje svi možemo živeti dostojanstvenije".

Poručio je da će sprečiti prodaju domaće zemlje strancima i tajkunima kako bismo je sačuvali za buduće generacije.

Kako je istakao, neke od tačaka njegovog programa su modernizacija zdravstva i obrazovanja, uvođenje reda u javni sektor i sprečavanje pljačke i uključivanje Srbije u savremene ekonomske, naučne i kulturne krugove, borba protiv partokratije.

Kako je obećao, "vratiće ponos srpskoj uniformi jer je sramno da vojska štrajkuje, a veterani traže milostinju".

Jeremić se prisutnima obratio s "Dobro jutro, Beograde", nakon čega je rekao da je naša prestonica postala mesto gde zamire privreda, kultura uzmiče pred splavovima i kladionicama, a oružje i droga su lako dostupni. Sugrađanima je obećao da na njegove mitinge neće dolaziti autobusima i da neće više strepeti od računa za struju i Infostan.

Pre Jeremića, prisutnima se obratila njegova supruga Nataša Jeremić rečima da je on uvek radio za svoju zemlju i da ima snage da nešto promeni.

"Kada je bio predsednik Generalne skupštine UN, kada je trčao trku za generalnog sekretara UN, radio je za Srbiju jer da nije danas bi bio generalni sekretar. I zato sam ponosna na njega, vratio se u Srbiju i ostaje ovde", rekla je Nataša Jeremić.

Jeremića su na beogradskoj konvenciji podržali bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, nekadašnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, poslanice Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović i Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije, bivši ministri Velimir Ilić i Dušan Petrović, predsednik Udruženja sindikata Sloga Željko Veselinović i Novo udruženje penzionera Srbije.

Izvor: Insajder, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.