Jeremić traži za kosovska birališta ista pravila kao i u celoj Srbiji

Predsednički kandidat Vuk Jeremić zatražio je danas od vlasti da obezbede da na izbornim mestima na Kosovu i Metohiji važe ista pravila kao i u drugim delovima Srbije i omoguće predstavnicima opozicije da imaju članove biračkih odbora i prisustvuju brojanju glasova.

Vuk Jeremić u Kraljevu

"Na ovim izborima moraju se obezbediti pošteni i ravnopravni uslovi za sve učesnike, koji danas ne postoje. Danas će naši predstavnici u Republičkoj izbornoj komisiji tražiti da se na teritoriji Kosova i Metohije izbori održe baš kao u bilo kom drugom delu Srbije, da važe ista pravila, a to praktično znači da opozicioni kandidati dobiju pravo da imaju svoje članove biračkih odbora i da prisustvuju brojanju glasova", rekao je Jeremić u Raškoj, a saopštio njegov izborni tim.

On je kazao da traže jednake uslove za sve i da se sadašnja vlast, kada je reč o izborima i izbornom procesu, na jednak način ophodi prema celoj teritoriji Srbije.

"Ako veruje da su Kosovo i Metohija deo Republike Srbije, onda tamo moraju važiti ista pravila kao ovde u Raškoj i u bilo kom drugom delu Srbije. Na tome ćemo insistirati", naglasio je Jeremić.

Posetu Raškom okrugu Vuk Jeremić je sa suprugom počeo šetnjom u centru Kraljeva, gde je razgovarao s građanima.

Jeremić je u centralnom parku u mestu Ušće odao poštu palim borcima iz tog mesta i potom razgovarao s građanima ispred lokalnog Doma kulture. Posetu Raškom okrugu Jeremić završava tribinom u Kraljevu.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.