Jeremić u Subotici: Svako ko ostane kod kuće glasao je za Vučića

Vuk Jeremić, koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije, posetio je danas Suboticu i između ostalog izjavio da je Savamala najužasniji primer gaženja prava u Srbiji.

Vuk Jeremić posetio Severnobački okrug, Foto: Pres sluzba Vuka Jeremića, A. Levajković

Jeremić je u razgovoru s građanima na tribini podsetio na premijerove reči da je "Savamala sitnica" i da još nema osumnjičenih u tom slučaju. "Pa ako je sitnica da bagerima dođu i sruše nešto što je nečije, to je apsolutna suspenzija pameti i prava u državi. Neko za to treba da odgovara", kazao je on.

Prema njegovim rečima, vlast je na putu kriminalizacije privrede i društva i ako ne dođe do promene vlasti tako će biti i u narednih pet godina.

"Vlast u Srbiji je moguće promeniti jedino na predsedničkim izborima, a pogotovo ovakvu vlast koja je spremna da manipuliše", rekao je Jeremić.

Dodao je da svako ko ostane kući glasa za Vučića.

Jeremić je kazao da su mediji u situaciji u kakvoj nikada nisu bili, ni za vreme vladavine Slobodana Miloševića.

"Mi živimo u strahovlasti, zbog čega trpe i mediji koji nisu na liniji vlasti", kazao je on.

Jeremić smatra da je "vladavina prava osnova da ljudi koji žive u inostranstvu dođu nazad i da ulažu svoj kapital u Srbiju".

Jeremić je ocenio da su se danas na Poslovnom forumu Kopaonik ponovo čule bajke o savršenom životu i zlatnom dobu u Srbiji, iako je realnost drugačija.

"Danas se u Srbiji teško živi jer je činjenica da je prosečna plata manja nego što je bila pre pet godina, a troškovi života su veći", rekao je Jeremić novinarima uoči tribine.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.