Jeremićev tim: Prijava zbog curenja informacija iz Poreske uprave

Advokatski tim Vuka Jeremića podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica iz Poreske uprave zbog, kako tvrde, odavanja službene tajne.

Vuk Jeremić

Kako je na konferenciji za novinare objasnio advokat Vladimir Todorić, Poreska policija je u januaru u pet navrata proveravala Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj, na čijem je čelu Vuk Jeremić, a podaci koji su prikupljeni iscureli su u javnost posredstvom Tvitera poslanika SNS-a Marjana Rističevića.

Todorić tvrdi da nije bilo pisanog naloga Poreske policije, te da su poreski inspektori rekli da postupaju po usmenom nalogu "lica iz Ministarstva finansija".

Prema njegovim rečima, Nada Novosel iz Poreske policije pre 10 dana, kada su joj skrenuli pažnju na curenje podataka, rekla je da su oni sigurni da to nije "procurelo" iz njihovih redova.

Nikola Jovanović, portparol tima Vuka Jeremića, izjavio je da se Jeremićeva izborna kampanja finansira iz domaćih izvora, među kojima nema tajkuna i da nema veze s Centrom za međunarodnu saradnju i održivi razvoj.

Kako je rekao, "nema tajkuna" i kampanja nema veze s Centrom za međunarodnu saradnju i održivi razvoj, koji je predmet istrage Poreske policije. 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.