Jovanović: Maltretiraju me zbog prigovora na Preletačevićevu kandidaturu

Novosadski advokat Miroje Jovanović izjavio je danas da mu, pošto je uložio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog, prete i da je izložen pritiscima i uvredama.

Miroje Jovanović

On je na konferenciji za novinare istakao da trpi maltretiranje, da je izložen stalnim pozivima i da mu je hakovan nalog na Facebooku.

Predsednički kandidat Miroslav Parović je na konferenciji za novinare rekao da je više od 150 telefonskih poziva i SMS-ova sinoć upućeno na Jovanovićev mobilni telefon, među kojima ima i onih poput "visićete na banderama" i druge s uvredljivim sadržajem.

On podseća da sve to traje otkad je iskoristio svoje zakonsko pravo da uloži prigovor na kandidaturu Belog Preletačevića.

Jovanović naglašava da je ceo slučaj prijavio Policijii i da sada njegova porodica ima policijsku zaštitu.

Vlajić: Maksimović ne stoji iza ovoga

Portparol Građanskog pokreta "Beli - Samo jako" Stevan Vlajić, komentarišući tvrdnje novosadskog advokata Miroja Jovanovića da mu, nakon što je uložio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog, prete i da je izložen pritiscima i uvredama, tvrdi za N1 da Luka Maksimović ne stoji iza toga.

Podseća da je, kad je dovedena u pitanje njegova kandidatura, upravo Maksimović pozivao da se smire tenzije, pa čak i u konkretnom slučaju kad je pozivao na "nemaltretiranje Miroja".

"Oni samo ovo čekaju. Mi ne možemo da odgovaramo za to što su neki ljudi pisali, ta pisanja su neozbiljna, ali ne potiču iz Mladenovca. Sigurno je da Luka Maksimović ne stoji iza toga", kaže Vlajić.

"Pokret smatra da je reč o pokušaju autoviktimizacije Jovanovića. Mislimo da je sve urađeno tendenciozno i da birokratskim sitničarenjem pokušavaju da delegitimiziju volju 13.000 građana koji su dali potpis. Pokušavaju da opstruišu i spreče kandidaturu Belog jer ga se plaše", smatra Vlajić.

N1

Veruje da je to organizovan napad na njega i, kako kaže, osnovano sumnja da iza toga stoji Luka Maksimović.

Advokat naglašava da su prigovor uložili na jednu kandidaturu koja stvarnost izvrgava ruglu.

“Počelo je kao komika, ali sada više nije smešno i ima tendencije da se završi kao tragedija”, naveo je on.

Na konferenciji za novinare na kojoj je prisustvovao i Miroslav Parović, koji je predsednički kandidat Narodnog slobodarskog pokreta, zapitali su šta će biti u izbornoj noći “kada je nasilje već sada krenulo”.

“Bili su smešni i simpatični od izbora u Mladenovcu do sada. Sada su morbidni. Oni su na sajt okačili igricu 'Skinuti Miroju glavu' ili tako nešto... Šta je to ako nije poziv na linč?”, rečeno je na konferenciji za novinare Jovanovića i Parovića.

Oni su naveli i da brinu za svoju i bezbednost svoje dece.

Jovanović je kao građanin dao prigovor RIK-u na prihvatanje kandidature Luke Maksimovića, odnosno Ljubiše Preletačevića Belog.

RIK je prigovor odbio i proglasio kandidaturu validnom.

Izvor: N1, Insajder

 

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.