Jovanović: Neodmerena reakcija Saše Jankovića

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da je "neodmerena reakcija" predsedničkog kandidata Saše Jankovića da mu nije potrebna Jovanovićeva podrška razočarala ne samo glasače LDP-a, već i sve ljude posvećene idejama građanske Srbije.

Cedomir Jovanovic. Foto: Srđan Ilić

"Podrška koju sam dao Jankoviću nije izraz ličnih simpatija ili bilo kakvih jeftinih kalkulacija, ona je izraz borbe za ostvarenje ciljeva kojima sam posvećen od kad se bavim politikom", naveo je Jovanović na svom profilu na Fejsbuku.

Janković je sinoć zamolio Jovanovića, koji je na TV N1 najavio da će ga podržati u trci za predsednika Srbije, da ne glasa za njega, kao i da je ta poruka upućena lično Jovanoviću, a ne LDP-u.

Jovanović je objasnio da je dao podršku Jankoviću zbog svih ljudi s kojima je sarađivao i zbog svih koji su rešili da ne odustanu.

"Činjenica je da Saša Janković danas oseća potrebu da se ogradi od mene i LDP-a zbog naših izraženih programskih dilema usled odsustva njegove konkretne politike u odnosu na sve probleme našeg društva i neskrivenog izbegavanja odgovora na sva fundamentalna pitanja od kojih presudno zavisi orijentacija zemlje, a samim tim i budućnost svih nas", napisao je Jovanović.

Lider LDP-a je dodao da je njegova rezervisanost u pružanju podrške bila izraz baš tih razlika u stavovima i izraz insistiranja na potpunim istinama o devedesetim, istinama o sadašnjem vremenu, ali i istinama o vremenu posle izbora u kom želi da vodi građane kao predsednik.

"Zato mislim da je odbacivanje naše podrške u političkom trenutku u kom je svaki glas važan, a vrednosti savremenog, modernog, evropskog društva najugroženije u poslednjih petnaestak godina, neodgovoran i nepromišljen čin koji ni na kakav način, barem u mom slučaju, ne utiče na već iznet stav o Jankoviću kao kandidatu za predsednika Srbije", rekao je Jovanović.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.