Jovanović: Pritisci na aktiviste Jeremićeve kampanje

Nikola Jovanović, portparol tima predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, izjavio je danas da su Jeremićevi aktivisti i pristalice izloženi pritiscima i fizičkim nasrtajima i da se u te svrhe zloupotrebljava Policija.

Nikola Jovanović

"Prema našim saznanjima, iz za sada neformalnih izvora, imamo informaciju da je izvesna politička modelsica vrhu Kriminalističke policije dala nalog da se vozilo u kom Jeremić putuje kroz Srbiju u svakom mestu i svakoj prilici zaustavlja i da se on i njegovi saputnici šikaniraju", rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da "Policija ne sme biti malj režima protiv sopstvenih građana". On je dodao da, prema nekim informacijama, osoba koju je pomenuo stoji iza napada na aktiviste i upade u kancelarija tima Vuka Jeremića.

Na konferenciji za novinare Jovanović je rekao da je u lokalnu kancelariju izbornog štaba Vuka Jeremića u Nišu policajac V.T. u uniformi 10. marta ušao bez naloga i pravnog osnova, popisivao ljude i tražio matični broj onih koji su se tamo zatekli i informacije o svim građanima Niša koji planiraju da odu na konvenciju u Kragujevcu.

"Gotovo identična situacija se desila u Prokuplju, gde su uniformisani policajci ušli bez naloga i ikakvog osnova i tražili informacije o svim građanima koji su aktivni u kampanji za promene i koji podržavaju kandidata za predsednika Vuka Jeremića", tvrdi Jovanović.

On je rekao da se o svakom incidentu vodi evidencija i da postoje materijalni dokazi i svedoci.

Na pitanje da li će biti podnete krivične prijave, Jovanović je rekao da pravni tim prikuplja materijal i da će biti podnete krivične i prekršajne prijave i da će biti obavešteni državni organi.

Izvor: Beta

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.