Kabinet predsednika: Nikolić ne osniva novu stranku

Kako je za Insajder.net rečeno u kabinetu predsednika Tomislava Nikolića, nije tačna informacija koja se pojavila u medijima da predsednik Srbije osniva svoju stranku. Na pitanje da li to znači da je Nikolić odustao od kandidature za predsednika Srbije, nismo dobili odgovor.

Tomislav Nikolić

Zanimljivo je, međutim, da je list Danas, pozivajući se na nezvanična saznanja, objavio da Nikolić ima podršku 12 poslanika SNS-a u Skupštini Srbije, što mu daje mogućnost osnivanja novog poslaničkog kluba, i da će se, prema njihovim saznanjima, nova stranka zvati Izvorni SNS.

U istom tekstu Danas navodi da je ovu informaciju večeras demantovala Stanislava Pak, Nikolićeva savetnica za medije.

U državi je nastalo praktično vanredno stanje u trenutku kada je nedavno objavljena nezvanična informacija da je Nikolić rešio da se kandiduje za predsednika Srbije.

Međutim, do danas još niko ovu informaciju nije ni demantovao ni potvrdio, dok je Nikolić u jučerašnjem intervjuu za Sputnjik ostavio prostor da se zaključi da odluka o njegovoj kandidaturi nije konačna. 

Za sada je jasno samo to da je Aleksandar Vučić predsednički kandidat SNS-a i da je Glavni odbor stranke takvu odluku doneo jednoglasno, dok je javnost i dalje uskraćena za odgovore na brojna pitanja.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.