Ljubiša Preletačević Beli sakupio potpise

Lider Pokreta Samo jako Ljubiša Preletačević Beli potvrdio je večeras za Insajder da je sakupio dovoljan broj potpisa za predsedničku kandidaturu. Rok za predaju kandidature Republičkoj izbornoj komisiji ističe sutra u ponoć.

Ljubiša Preletačević Beli

Preletačević je više puta u toku dana preko Tvitera pozivao građane da ga podrže u kandidaturi za predsednika, da bi nešto posle 23.00 objavio tvit u kojem se zahvaljuje „svim dobrim ljudima“:

 

"Sirotinja uzvraća udarac!" je slogan pod kojim u kampanju krenuo Preletačević, a po svemu sudeći, pokrenuo je i one koji su godinama nezainteresovani za izlazak na izbore. Njegova najava da će se kandidovati za novog šefa države u prvi mah je izgledala kao satira i apsurd. Međutim, nekoliko dana nakon toga kandidatura Ljubiše Preletačevića naišla je na veliko interesovanje javnosti, brojne komentare na društvenim mrežama, ali i podršku građana koji u nekim gradovima u redovima čekaju kako bi ga potpisom podržali.

Pre skoro godinu dana, pokret Samo jako je na lokalnim izborima u Mladenovcu dobio iznenađujućih 20 odsto glasova i 13 odbornika u lokalnom parlamentu.

O „fenomenu Beli“ čitajte u posebnoj temi Insajdera.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.