Martinović: SNS najviše pogođen prekidom rada Skupštine

Šef Poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović je rekao da lično smatra da je prekidom rada Skupštine najviše pogođena Srpska napredna stranka. On je naveo da bi poslanici vladajuće stranke lako nadjačali opoziciju, ali da bi ih u tom slučaju neko optužio za zloupotrebu Parlamenta.  

„Zamislite da 102 poslanika svakoga dana ustane i kaže 'najbolji kandidat je Aleksandar Vučić'. Mi bismo 100 puta nadjačali i Obradovića i Jeremića i Jankovića, sve iz opozicije“, rekao je Martinović odgovarajući na pitanje novinara Insajdera zbog čega je rad Parlamenta prekinut uz obrazloženje da može biti narušena politička stabilnosti u zemlji.

„Ovako smo svima omogućili da ravnopravno učestvuju u izborima, barem kad je reč o medijima“, ocenio je on.

U trenutku kada je novinar Insajdera postavljao pitanje da li to znači da bi iz istih razloga i premijer Vučić trebalo da podnese ostavku, Martinović je prekinuo konferenciju.

Prethodno je, komentarišući zahteve opozicije da zbog zloupotrebe funkcije premijer podnese ostavku, Martinović naveo da Vučić kampanju vodi tek od danas i u slobodno vreme.

Martinović je ocenio i da su opozicioni lideri, tražeći da izbore nadgledaju posmatrači OEBS-a, unapred najavili haos i nemire ako ih narod ne izabere. 

"Jeremić se smejao na slici s čelnikom NATO-a, a Vučić nije"

Na današnjoj konferenciji Martinović je novinarima pokazao i sliku Vuka Jeremića s Havijerom Solanom.

“Da li je ovo mali miš Vuk Jeremić koji se smeje i kezi u bratskom zagrljaju s Havijerom Solanom, koji je naredio bombardovanje Srbije? Jel' to čovek koji je garant vojne neutralnosti, koji će da brani Srbiju od NATO-a?” naveo je Martinović pokazujući fotografiju.

Na pitanje novinara zbog čega je to sporno kada se Aleksandar Vučić sastajao s Tonijem Blerom, Bilom Klintonom i zvaničnicima drugih zemalja koje su učestvovale u bombardovanju Srbije, Martinović je kao argument naveo to da se Vučić nije smejao.

“Da li postoji bilo koja fotografija na kojoj se Vučić smeje razgovarajući s nekim NATO zvaničnikom?”, upitao je Martinović.

J.J.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.