MUP tvrdi da nisu tačni navodi štaba Saše Jankovića

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da su netačni navodi pres službe Saše Jankovića da policija nije sačinila zapisnik o intervenciji u Kovačici prilikom prikupljanja potpisa za njegovu kandidaturu.

Policija ilustracija

„Naprotiv, policija je odmah sačinila zapisnik o prijavljenom događaju i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da nema elementa krivičnog dela“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Izborni štab Saše Jankovića saopštio je ranije danas da je prvi dan prikupljanja potpisa protekao tako što je grupa neidentifikovanih muškaraca blokirala ulaz građanima ispred prostorija u kojima je bilo organizovano prikupljanje potpisa.

Štab je naveo da se policija odazvala na poziv uplašenih građana i naložila siledžijama da se udalje, ali i odbila da napravi zapisnik o intervenciji.

Međutim, MUP u svom saopštenju demantuje navode Jankovićevog štaba, ističući da je policija intervenisala, i to na poziv predsednika Opštinskog odbora Demokratske stranke, koji je tvrdio da su ih četiri osobe uznemiravale, između ostalog i jednu građanku koja je došla da podrži kandidaturu Jankovića.

„Policija je odmah izašla na lice mesta, obavila razgovor sa svima, uključujući ženu, koja je navodno uznemiravana, a koja je to policiji negirala“, navodi se u saopštenju MUP-a, a u kom se apeluje i da se policija „ne zloupotrebljava u političke svrhe“.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.