Nataša Jeremić: Plašim se, spremni su na sve

Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, oštro je odbacila saopštenje vladajuće Srpske napredne stranke u kom je optužena da "upravlja celim narko-tržištem u Srbiji". Kaže da nikada nije bila u dodiru s narkoticima, da se prvi put u životu plaši i da veruje da iza tog saopštenja stoji Aleksandar Vučić.

Nataša Jeremić

“Nikada nisam bila u dodiru s narkoticima. Deset godina nisam popila čašu vina i to svi znaju jer mi pokušavamo 10 godina da dobijemo bebu. Ne znam šta da očekujem jer mogu sutra da mi podmetnu drogu. Prvi put u životu se plašim i mislim da su spremni na sve”, rekla je Nataša Jeremić na konferenciji za novinare povodom saopštenja potpredsednika Glavnog odbora SNS-a Milenka Jovanova, koji ju je optužio da "upravlja celim narko-tržištem u Srbiji".

Nataša Jeremić je rekla i da ne prihvata izvinjenje predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića jer misli da iza tog saopštenja stoji upravo on, budući da, kako kaže, kontroliše svaku reč u medijima, a kamo li ono što dolazi iz njegove stranke.

Na konferenciju za medije je pokušao da uđe urednik Informera Dragan Vučićević, ali mu iz izbornog štaba nisu dozvolili da prisustvuje, uz obrazloženje da nije akreditovan. Prethodno, predsednički kandidat Vuk Jeremić najavio je da će podići tužbe protiv Informera i Srpskog telegrafa zbog uvreda i za povrede časti i dostojanstva. Vučićević je protestovao tvrdeći da mu se time onemogućava da radi svoj posao, na šta su mu iz izbornog štaba odgovorili da on nije došao da radi, već da pravi cirkus. Atmosfera na ulazu je bila na ivici incidenta.

Smatra da je Vučić u najmanju ruku znao šta će u tom saopštenju pisati i poručuje mu da “treba da se stidi”. Rekla je i da će, ako se bude odlučila da nekog tuži, to sigurno biti i Vučić.

Bivše koleginice sa RTS-a došle su na konferenciju da podrže Natašu Jeremić, a ona se rasplakala kada im se zahvalila na hrabrosti da dođu.

Novinarka Pinka pitala je da li je u redu kada se pominje porodica Aleksandra Vučića u kampanji, odnosno njegov brat Andrej Vučić i kum Nikola Petrović, Nataša Jeremić je rekla da ne želi da priča o tome i da bi, da nije supruga predsedničkog kandidata, rekla mnogo više nego što priča njen suprug.

Ona je novinare zamolila da sačuvaju minimum dostojanstva i da pošteno i odgovorno obavljaju svoj posao, ističući da razume njihov strah za sopstvenu egzistenciju.

Vučić se prethodno izvinio građanima zbog uvredljivih izjava Jovanova na račun Jeremićeve porodice, istovremeno poručivši "dosovskim kandidatima" da "nastave napade na njegovu porodicu jer je u dosadašnjem toku kampanje jasno video da drugi program i politiku nemaju".

Foto: Srđan Ilić
Foto: Srđan Ilić / Foto: Srđan Ilić

Izvor: N1, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.