Nataša Jeremić podnela krivičnu prijavu protiv SNS-a, Vučića i Jovanova

Novinarka i supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića Nataša Jeremić podnela je danas krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke, njenog lidera Aleksandra Vučića i funkcionera SNS-a Milenka Jovanova, rekao je advokat Vladimir Gajić.

Nataša Jeremić

"Ona je krivičnu prijavu podnela zbog događaja 20. marta, kada su je optužili da je glavni vođa narko-dilera u Srbiji. Protiv SNS-a krivičnu prijavu je podnela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov", rekao je Gajić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je krivična prijava podneta "zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljivanje" i da očekuje da će Tužilaštvo brzo reagovati.

U razlozima sa podnošenje krivične prijave se navodi da je SNS objavila to saopštenje u nameri da za sebe ostvari političku korist, tako što će lažnim prijavljivanjem oštećene Nataše Jeremić, koja je supruga Vuka Jeremića zvaničnog kandidata za predsednika Republike na izborima 2. aprila, naneti političku štetu konkurentu na izborima.

"Time će SNS za sebe i Aleksandra Vučića kao predsedničkog kandidata SNS ostvariti političku korist", dodaje se u prijavi.

Jovanov je u saopštenju naveo da Nataša Jeremić "upravlja celim narko-tržištem u Srbiji", a potom se Vučić zbog te izjave izvinio građanima.

Nataša Jeremić je na konferenciji za novinare u utorak, 21. marta, rekla da ne prihvata izvinjenje Vučića.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.