Nikolić razgovarao s Vučićem?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je Kuriru da je danas u 15.00 telefonom razgovarao s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić

"Tačno je, razgovarao sam sa Aleksandrom, ali ne mogu da otkrivam detalje", istakao je Nikolić.

Ovo je drugi put u poslednja dva dana od potresa koji je na političkoj sceni izazvala nezvanična najava da će se kandidovati za predsednika, da se Nikolić oglašava preko Kurira.

Kako je taj list objavio, Vučić i Nikolić razgovarali su telefonom oko 15 minuta nešto posle 15.00 i dogovorili su se da se vide u nedelju. Detalji razgovora nisu poznati. Isti izvor navodi da je Nikolić obećao Vučiću da se neće izjašnjavati dok ne prođe sednica Glavnog odbora SNS-a na kojoj se članovi izjašnjavaju o kandidatu za predsednika.

S druge strane, u kabinetu premijera je za B92 rečeno da nikakvog kontakta Vučića i Nikolića u prethodnih 48 sati nije bilo.

Mediji su prethodno javili da će današnjoj sednici GO SNS-a predsedavati potpredsednik SNS-a Miloš Vučević. Lider stranke i premijer Aleksandar Vučić neće prisustvovati raspravi, ali se njegov dolazak očekuje oko 18.30, sat nakon početka.

Sednica će biti održana iza zatvorenih vrata.

Predsedništvo SNS-a je jednoglasno donelo odluku da Glavnom odboru predloži Vučića za kandidata za predsednika Srbije.

Kako je juče saopštio SNS, svih 185 odbora stranke podržalo je u međuvremenu predlog Predsedništva, odnosno Vučićevu kandidaturu.

 Izvor: Kurir, B92, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.