Nikolić zvanično ćuti, Vučić zvanično nema komentar

Neverovatno je i neozbiljno to što već više od 12 sati nema zvanične potvrde, ali ni demantija da je i Tomislav Nikolić odlučio da se kandiduje za predsednika, samo dan pošto je Srpska napredna stranka najavila kandidaturu Aleksandra Vučića. Podsetimo, nezvaničnu informaciju da je i Nikolić odlučio da se kandiduje objavili su sinoć Sputnjik, N1 i B92. 

Tomislav Nikolić

U međuvremenu su mediji kao važnu vest preneli čak i to da je redakcija Tanjuga uspela da dobije Vučića, ali da je on na pitanje o kandidaturi Nikolića ćutao i nije dao nikakav komentar.

Novinari Insajdera pokušali su još sinoć da dobiju potvrdu ove informacije i od Nikolića i od Vučića, ali odgovor nismo dobili.

Sinoć, u vreme kada je objavljeno prvo nezvanično saznanje da će se Nikolić ipak kandidovati za predsednika Srbije, on je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao: "Nema uzmicanja, ni povlačenja."

Posle ove informacije potpuno drugačije mogu da se čitaju poruke iz govora predsednika povodom Dana državnosti, čak i kao najava kandidature. Govor, objavljen i na zvaničnom sajtu predsednika, nosi naslov upravo „Nema uzmicanja ni povlačenja“.

Nikolić je istakao da ponosno predstavlja svoju zemlju i brani njene interese svuda.

Dodao je da mu je svaki građanin bio jednak i da se zbog toga odrekao stranke koju je stvorio.

"Zato sam svoj mandat počeo odričući se stranke koju sam stvorio i nastaviću da radim posvećeno i neumorno dokle god budem na ovom mestu", poručio je Nikolić i ocenio da je bio, a i sada je, “vređan, omalovažavan, potcenjivan”, ali da su mu nagrada za trud bile uspešne realizacije i dobrobit svih građana. 

Dačić: Još snažnije ćemo podržati Vučića

Lider SPS-a Ivica Dačić ocenio je sinoć da je, ako je vest o kandidovanju Nikolića tačna, sramotno da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Vučića, prenose mediji.

“Više puta sam isticao da je za Srbiju najbolje da se sačuva politička stabilnost putem kandidature čoveka koji uživa najveću podršku naroda, a to je nesumnjivo Vučić”, rekao je Dačić.

On je naveo da će, ako se Nikolić zaista kandiduje, on lično i ceo SPS i Dragan Marković Palma i JS još snažnije podržati Aleksandra Vučića.

 „Nastaviću da radim posvećeno i neumorno dokle god budem na ovom mestu, najbolje što umem i znam, za dobrobit svih“, rekao je Nikolić.

U istom govoru Nikolić prvi put tako otvoreno preuzima deo zasluga koje su se poslednjih godina pripisivale Vladi. Dogovarajući s drugim državnicima, kako navodi, ekonomske i diplomatske odnose, uspeo je da otvara vrata našoj vladi koja je potom izvanredno realizovala programe“.

Naglašava da je potpisnik, svedok i garant realizacije međudržavnih sporazuma s danas najmoćnijim državama sveta, da je uvek spreman da pomogne da ono što je „dogovorio s drugim predsednicima zaživi“.

Nikolić je juče u toku dana rekao da nije iznenađen ishodom glasanja na Predsedništvu Srpske napredne stranke, koje je dalo podršku kandidaturi lidera stranke Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Na pitanje novinara da li je odustao od kandidature, Nikolić je kratko odgovorio: „Dogovorićemo se. Bože zdravlja.”

Prijemu koji je povodom Dana državnosti organizovao Nikolić prisustvovao je premijer Aleksandar Vučić, ali nije bio nijedan ministar.

Uz tvit koji je sinoć objavljen na zvaničnom nalogu predsednika je i fotografija Nikolića i Vučića sa prijema.

Prema nezvaničnim informacijama, Nikolić je odluku da će se ipak kandidovati doneo nešto kasnije, na proslavi svog rođendana.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.