Novosadski advokat podneo prigovor na kandidaturu Preletačevića

Novosadski advokat Miroje Jovanović podneo je danas, u svojstvu birača, prigovor Republičkoj izbornoj komisiji na proglašenje predsedničke kandidature Luke Maksimovića zvanog Ljubiša Preletačević Beli.

Luka Maksimović

Jovanović je na Fejsbuk stranicu postavio i fotografije teksta prigovora koji sadrži 18 tačaka.

"Sine Luka, dobio si od čike prigovor na kandidaturicu. Reko' da te jutros obradujem i razbudim bolje od kafice. Ljubi čika Miroje! #samojako", napisao je Jovanović na svom profilu na Fejsbuku.

Miroje Jovanović obavljao je funkciju pomoćnika gradonačelnika Novog Sada u prošlom sazivu, ispred stranke Treća Srbija.

On je u tom periodu bio i blizak saradnik sadašnjeg predsednika Treće Srbije Miroslava Parovića, kog je kandidovala koalicija Narodni slobodarski pokret.

Pokret Dosta je bilo optužio je sinoć vlasti u Srbiji da pripremaju obaranje predsedničke kandidature Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, iako je RIK proglasio njegovu kandidaturu.

"Članovi RIK iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke razradili su taktiku obaranja kandidature Ljubiše Preletačevića Belog", naveo je taj pokret na svom portalu.

DJB ističe da je očigledna ideja da neko od "SNS satelita" podnese tužbu Upravnom sudu, koji bi onda iz čisto formalnih razloga definitivno osporio kandidaturu Belog i isključio ga iz predsedničke trke.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.