Obradović: Pitanje je da li je Vučić pobedio u prvom krugu

Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović najavio je da će zahtevati poništenje predsedničkih izbora.

BETAPHOTO

"Aleksandar Vučić nije pobedio pošteno, a pitanje je da li je pobedio u prvom krugu... Njegova pobeda u prvom krugu je veoma, veoma upitna u ovom trenutku", rekao je Obradović u prvom obraćanju nakon objavljivanja preliminarnih rezultata i dodao da procenat glasova koje je osvojio Vučić opada i da su rezultati koje je predstavio SNS zasnovani na malim mestima, a ne na Beogradu i većim gradovima.

Samo uputstvo o načinu glasanja na Kosovu i Metohiji, za koje je Ustavni sud ocenio da je neustavno i nezakonito, dovoljan je razlog da se izbori ponište i organizuju novi, naveo je Obradović.

On je rekao da je zabranjeno formiranje nadzornog odbora Skupštine za praćenje regularnosti, a REM je sam sebe ukinuo i “na taj način smo izgubili dva tela čiji je cilj praćenje regularnosti”, rekao je Obradović.

“Kada tome dodate izostanak debata jasno je da nema nikakve slobode izbora, već medijske torture, cenzure i medijskog mraka Aleksandra Vučića”, naveo  je Obradović.

Obradović je prema podacima CRTA osvojio 2,3 odsto glasova.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.