Predata Vučićeva kandidatura s 59.000 potpisa

Predstavnici Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu lidera SNS-a i premijera Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, potrebnu dokumentacuju i 59.000 potpisa podrške.

Predaja kandidature Aleksandra Vučića

Potpise za kandidaturu predali su predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, potpredsednici Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić, Marija Obradović, Milenko Jovanov i Miloš Vučević i predstavnici koalicionih partnera Ivica Dačić, Milan Krkobabić i Ištvan Pastor.

Partije vladajuće koalicije ranije su odlučile da će Vučić biti zajednički kandidat za predsednika Srbije.

Izbori su raspisani u četvrtak, a kandidati treba da podnesu kandidaturu do 20 dana pred izbore, koji su zakazani za 2. april.Partije vladajuće koalicije ranije su odlučile da će Vučić biti zajednički kandidat za predsednika Srbije.

Za razliku od parlamentarnih izbora kada su na glasačkom listiću partije poređane po redosledu po kom su predavale liste, kod predsedničkih izbora redosled kandidata na listiću se utvrđuje žrebom.

DJB: Vučić manipuliše notarima i potpisima podrške

Povodom ove vesti pokret Dosta je bilo saopštio je da Aleksandar Vučić manipuliše notarima da bi lažno predstavio svoju popularnost i da bi sprečio regularno kandidovanje Saše Radulovića za predsednika Srbije. Kako navode, ako je istina da je SNS predala kandidaturu sa 60.000 potpisa prikupljenih samo u jednom danu za 12 sati, to znači da je bilo potrebno 500 notara za taj posao, a u Srbiji ima 162 kancelarije sa 431 ovlašćenom osobom za overavanje, prema saopštenju javnobeležničke komore. Jasno je i gde su juče bili svi notari i zašto Dosta je bilo juče nije imao nijednog notara za overavanje potpisa, dodaje se u saopštenju.

 

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.